Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Online Seminar: “Duitse contracten en algemene voorwaarden” door Strick Rechtsanwälte und Steuerberater, het Internationaal Netwerkbureau en de Grenzhoppers Business School

21 september 2020@ 2:00 pm - 3:30 pm

21 september organiseren de Grenzhoppers Business School en het Internationale Netwerkbureau in samenwerking met Strick Rechtsanwälte und Steuerberater een online seminar:

“Duitse contracten en algemene voorwaarden”.

 

Het zakenleven bestaat uit het sluiten en nakomen van overeenkomsten. Bedingen die men standaard onderdeel van een overeenkomst wil laten worden, zijn vaak in de algemene voorwaarden van een bedrijf opgenomen. Hoe e.e.a. in Nederland werkt, is u bekend. Wat gebeurt er echter als u grensoverschrijdend werkt? Hoe komt in een grensoverschrijdende situatie een contract tot stand? Kent het Duitse recht speciale „valkuilen“ bij het afsluiten van contracten? (Ja) Zijn uw Nederlandstalige voorwaarden überhaupt van toepassing? Biedt het Duitse recht wellicht voordelen door de mogelijkheid een verlengd eigendomsvoorbehoud overeen te komen? Wat zijn de (negatieve) gevolgen van het feit dat vaak uitsluitend de Nederlandse rechter bevoegd wordt verklaard?

Onderwerpen die in dit online seminar naar voren komen zijn het sluiten van overeenkomsten naar Duits en Nederlands recht, de werking en de gevaren van het voor Nederlanders onbekende “Kaufmännische Bestätigungsschreiben, de kansen en bedreigingen van Algemene Voorwaarden, de verregaande mogelijkheden van het (verlengde) eigendomsvoorbehoud en de kansen en gevaren van een rechts- en forumkeuze.

 

  • Doelgroep: Dit seminar is geschikt voor Nederlandse bedrijven cq particulieren.
  • Kosten: Gratis.
  • Datum: 21-09-2020.
  • Tijd: 14:00-15:00/15:30.
  • Spreker: Udo Croonenbrock, Strick Rechtsanwälte und Steuerberater.
  • Organisator: De Grenzhoppers Business School.
  • Moderator: Simon Boeing-Messing, Internationaal Netwerkbureau.

Gegevens

Datum:
21 september 2020
Tijd:
2:00 pm - 3:30 pm
Evenement Categorie:

Organisatoren

Strick Rechtsanwälte und Steuerberater
Grenzhoppers Business School
Internationaal Netwerkbureau

Locatie

Online