Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Online Seminar: “Ketenaansprakelijkheid” door Strick Rechtsanwälte und Steuerberater, het Internationaal Netwerkbureau en de Grenzhoppers Business School

16 november 2020@ 2:00 pm - 3:30 pm

16 november organiseren de Grenzhoppers Business School en het Internationale Netwerkbureau in samenwerking met Strick Rechtsanwälte und Steuerberater een online seminar:

“Ketenaansprakelijkheid”.

 

Ook Duitsland kent ketenaansprakelijkheid. De uitgangspunten zijn dezelfde als in Nederland: ik krijg een opdracht en maak voor de uitvoering ervan gebruik van de diensten van een onderaannemer. Dan is het zo dat ik als opdrachtgever voor diens fouten bij de projectuitvoering aansprakelijk gemaakt kan worden.

Om dit aansprakelijkheidsrisico zo klein mogelijk te houden, moet ik ervoor zorgen dat de onderaannemer mij bijtijds de juiste documenten aanlevert. Sommige van deze documenten moeten regelmatig geactualiseerd worden.

Aan de hand van de bouw- en installateursbranche wordt met behulp van voorbeelden uit de praktijk uitgelegd, welke documenten de opdrachtgever op welk tijdstip moet opvragen. Naast lesmateriaal ontvangen de deelnemers checklijsten voor de praktijk.

  • Doelgroep: Dit seminar is geschikt voor alle Nederlandse bedrijven met personeel in Duitsland of Duitse dochterondernemingen met personeel in Duitsland. Het seminar is uitermate geschikt voor directieleden, het management en medewerkers die taken op het gebied van personeel en organisatie uitvoeren.
  • Kosten: Gratis.
  • Datum: 16-11-2020.
  • Tijd: 14:00-15:00/15:30.
  • Spreker: Alexander Crämer, Strick Rechtsanwälte und Steuerberater.
  • Organisator: De Grenzhoppers Business School.
  • Moderator: Simon Boeing-Messing, Internationaal Netwerkbureau.

Gegevens

Datum:
16 november 2020
Tijd:
2:00 pm - 3:30 pm
Evenement Categorie:

Organisatoren

Grenzhoppers Business School
Strick Rechtsanwälte und Steuerberater
Internationaal Netwerkbureau

Locatie

Online