Strick Rechtsanwälte und Steuerberater

STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater in Kleve (D) biedt Nederlandse ondernemers die in Duitsland zaken (willen) doen of een dochteronderneming willen opstarten, alomvattend juridisch en fiscaal advies. Onze juristen en belastingadviseurs beschikken over economisch en commercieel inzicht en zijn zich terdege bewust van het belang van de Nederlandse ondernemer.

Alle advocaten en belastingspecialisten bij STRICK zijn tweetalig. Cliënten van ons kantoor bevinden zich derhalve in de riante positie onderwerpen in eigen taal te bespreken, terwijl onze adviseurs hun de Duitse wetgeving in het Nederlands uitleggen. De filosofie van ons kantoor luidt dan ook: vroegtijdig advies is de bakermat van toekomstig succes.

Alexandra Koch

O, die lastige naamvallen. Veel mensen die het Duits graag beter willen beheersen zien vooral daar tegenop. Neem van mij aan: het is een hardnekkig misverstand dat u ze perfect moet kunnen toepassen. Laat varen dus, die gedachte aan ‘an, auf, hinter…,’ en zet de stap naar een ontspannen omgang met de Duitse taal. Ik help u graag. Het geheim? Gewoon dóen. Dat is de kern van al mijn trainingen. Of ik mensen nou privé begeleid, in een cursusgroep of in een bedrijf.

In mijn aanpak lijk ik op een trainingsacteur. Ter plekke improviseren op praktijksituaties levert heel veel op. Doe de dingen die je sowieso doet, maar dan een keer in het Duits. En in een plezierige sfeer. Ik help u te durven, te doen en uw fouten te herkennen.

Mijn Duits-Nederlandse achtergrond is een groot voordeel in mijn werk. Ik ken de cultuurverschillen en ben gewend om continu te schakelen tussen mijn moedertaal en het Nederlands. Wat mijn werk uitdagend maakt is dat elke training anders is. Iedereen brengt zijn eigen verhaal mee, waar ik steeds weer op kan inspelen. Ik ben benieuwd naar dat van u!

Ingeborg Lindhoud

Het is een van de belangrijkste factoren voor succesvol grensoverschrijdend samenwerken: het overbruggen van cultuurverschillen. Met haar bedrijf Symphony Communication maakt Ingeborg Lindhoud u fit voor het zakendoen en samenwerken met Duitsers. Ingeborg is geboren en getogen in Nederland en woont sinds 2005 in Duitsland. Hierdoor kent ze beide culturen van binnen en van buiten. Ze combineert Nederlands pragmatisme met Duitse Gründlichkeit, gekoppeld aan een gedegen Duitse opleiding tot intercultureel trainer, change-manager en coach. Dankzij haar ruime ervaring in beide landen heeft ze zich intensief beziggehouden met communicatie, projectmanagement, leidinggeven, team- en organisatiecultuur in beide landen. Ze verzorgt intercultureel advies, interactieve trainingen en coaching voor Nederlanders en Duitsers die zelfverzekerd met elkaar willen communiceren, conflicten willen vermijden of oplossen en effectief willen samenwerken. Daarbij maakt ze ander gedrag begrijpelijk, laat zien waar het in de communicatie op aan komt en hoe je vertrouwen opbouwt. Haar missie: haar ‘oude’ en ‘nieuwe’ landgenoten met elkaar verbinden en elkaars sterke punten benutten.

Meer informatie over Ingeborg Lindhoud
https://grenzhoppers.eu/ingeborg-lindhoud/

Jan Temmink