Zoeken

Een Gren(z)spas(s)

De Grenzhoppers zijn samen met Saxion Hogescholen het initiatief achter de Gren(z)spas(s) gestart. Dit initiatief heeft zich in 2021 geresulteerd in een onderzoek.

Het onderzoek, gedaan middels expert- interviews met toeristische organisaties als Achterhoek Toerisme, @Münsterland EV en Wirtschaftsförderungs- und Stadtmarketing Gesellschaft Bocholt mbH & Co. KG Borken, 195 particulieren en bedrijven, geeft een goed beeld van de wensen aan weerszijden van de grens.

Het resultaat van het onderzoek is in eerste instantie een Gren(z)spas(s) in Hardcopy-vorm. Deze pas wordt in de toekomst onderdeel van een hybride Grensz- App. Er is al veel ervaring met deze passen in verschillende toeristische gebieden in het buitenland.

Het doel van de Gren(z)spas(s) en Grenz- App is om bezoekers van de grensregio te informeren naar de diverse mogelijkheden. Het gaat hier om het totale aanbod van ondernemers, culturele instellingen, detailhandel en evenementen.